star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Hoe je een eerlijke reactie van de klant krijgt

Klant

Oprechte reacties van klanten helpen je beter te werken, maar het is niet altijd gemakkelijk die te krijgen. Lees verder voor onze 5 tips hoe je je klanten aan het praten krijgt.

Avis de clients et relations clientèle

Het krijgen van interessante reacties van klanten – die je eventueel kan omzetten in klantenreferenties – kan moeilijk zijn doordat sommige klanten gewoon te verlegen zijn om kritiek te leveren of complimenten te geven. Maar voor je bedrijf is het altijd de moeite waard hen aan het praten te krijgen.

 

Tip 1: leer je klant kennen

Tijdens een project heb je tijd om je klant wat te leren kennen. Zelfs als je elkaar slechts een paar minuten ziet aan het begin en het einde van de dag: bespreek het werk, geef advies en luister naar zijn bevindingen. Als je klant niet ter plaatse is, houd hem dan op de hoogte van je vorderingen met foto's die je via e-mail of een app verstuurt. Dit helpt je om vertrouwen op te wekken. Mensen zijn veel opener tegen mensen die zij kennen en vertrouwen dan tegen iemand die zij als een vreemde beschouwen.

 

Tip 2: wees open

Het is veel waarschijnlijker dat een klant je zijn eerlijke mening geeft als hij denkt dat je hetzelfde zou doen. Wees tijdens het project bereid om je eigen werk op een open manier te bespreken naarmate dat vordert.

 

Tip 3: neem je tijd

Als het project is voltooid, wees dan niet te snel met het vragen om een reactie. En als je erom vraagt, geef de klant dan de tijd om te antwoorden. Leg hem goed uit hoe waardevol zijn beoordeling voor jou is en vraag hem in zijn eigen tempo antwoord te geven.

 

Tip 4: stel concrete vragen

Soms helpt een inleidende vraag om een klant aan het praten te krijgen, bijvoorbeeld “Wat denkt u van de afwerking van de plinten?” of “Nu u de kamer ziet met uw meubels er weer in, bent u blij met hoe de kleuren uitpakken?”

 

Tip 5: geef hem de ruimte

Hoewel het altijd goed is persoonlijk te vragen om een klantenreferentie, heb je meer kans op een constructief commentaar als je het niet rechtstreeks doet. Overweeg je vragen via e-mail te stellen, zodat je klant zich niet ongemakkelijk hoeft te voelen als er dingen zijn waarmee hij niet helemaal tevreden is.

Sommige van zijn opmerkingen zijn wellicht onterecht, en je kunt misverstanden op een beleefde manier corrigeren, maar ga nooit een discussie met hem aan en bedank altijd voor zijn reactie. Soms krijg je een reactie die je oprecht kan helpen de relaties met je klanten te verbeteren.

Comment obtenir des avis de clients authentiques

Nieuw

Avis de clients et relations clientèle

Hoe je een eerlijke reactie van de klant krijgt

Lees meer
Satisfaction des clients

Houd je klanten blij bij elke opdracht

Lees meer
Transformez les opportunités commerciales en devis

Offertes gemakkelijker gemaakt

Lees meer
Développement de l'entreprise avec de nouveaux clients dans le secteur de la peinture

Het vinden van nieuwe klanten

Lees meer