star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Houd je klanten blij bij elke opdracht

Klant Project

Klanttevredenheid betekent herhaalopdrachten en geweldige kansen voor de groei van je bedrijf. Hier zijn een paar tips om klanten blij te houden terwijl je aan het werk bent

Satisfaction des clients

Klanten die trots zijn op hun woning onderschatten vaak de rommel die door schilderwerk veroorzaakt kan worden. Maar je kunt je klanten blij houden door duidelijk met hen te communiceren.

 

Communiceer

Praten met uw klanten geeft hen het gevoel dat ze het voor het zeggen hebben en kan betekenen dat ze er meer begrip voor hebben als er problemen optreden. Als ze thuis zijn op het moment dat u klaar bent met de werkzaamheden voor die dag, laat hen dan zien wat u hebt gedaan en leg uit wat u vervolgens gaat doen. Als ze niet thuis zijn tijdens uw werk, is het e-mailen of appen van foto's van uw voortgang geruststellend. En als u een keer een dag niet kunt komen, communiceer hier dan duidelijk over met de klant en laat dit van tevoren weten.

 

Gebruik welgemanierde collega's

De attitude van eventuele extra collega's straalt ook op jou af, dus werk alleen met mensen die je vertrouwt. Hoe spreken zij met jouw klant? Vloeken en schreeuwen ze als ze aan het werk zijn? Klagen ze luidruchtig over gereedschappen of over de ruimte waarin ze moeten werken? Alles wat ervoor kan zorgen dat een klant zich niet comfortabel voelt in zijn of haar woning kan hard op je terugkomen en de relatie met je klant beschadigen.

 

Wees extra voorzichtig

Als er een ongeluk gebeurt, ook al is het maar iets kleins, is het 't best dit meteen aan de klant te vertellen in plaats van te wachten tot hij het zelf ontdekt. Gebruik overal afdekfolie: zelfs in delen van de woning waar je niet hoeft te schilderen, kan toch rondgelopen worden, zoals de hal of de ingang. Zelfs de kleinste voetafdruk of druppel verf kan de klant het gevoel geven dat je niet zorgvuldig bent.

 

Blijf op je werkplek

Als klanten in hun woning blijven terwijl de opdracht wordt uitgevoerd, overweeg dan wat voor hinder dit voor hen veroorzaakt. Als je aan het eind van elke werkdag alles schoonmaakt en elke avond zoveel mogelijk dingen weer meeneemt, zullen de meeste klanten die extra inspanning weten te waarderen. Als je materialen moet achterlaten, ruim ze dan netjes op in een hoek, afgedekt en uit de loop.

La propreté de l'espace de travail est essentielle au maintien de bonnes relations clientèle et de la satisfaction des clients

Nieuw

Avis de clients et relations clientèle

Hoe je een eerlijke reactie van de klant krijgt

Lees meer
Satisfaction des clients

Houd je klanten blij bij elke opdracht

Lees meer
Transformez les opportunités commerciales en devis

Offertes gemakkelijker gemaakt

Lees meer
Développement de l'entreprise avec de nouveaux clients dans le secteur de la peinture

Het vinden van nieuwe klanten

Lees meer