Wat is een Housepaint

Project

Wil je de gevel en de houten kroonlijst van dat mooie herenhuis met eenzelfde verf schilderen?

In een zogenaamd ‘housepaint-verfsysteem’ gebruiken we een gevelverf die aansluit bij eigenschappen van een ‘acrylaat lakverf’, maar met extra vullend vermogen en dekkracht.


 

 

img1

Sikkens Alphatex IQ, weersbestendig en uiterst duurzaam

In het Sikkens assortiment is Alphatex IQ een goede keuze.
Dit is een hoogwaardige acrylaat gevelverf die nauw verwant is aan een echte acrylaatlak zoals Rubbol BL Satin. 

Sikkens Alphatex IQ beschikt over de DURACRYL technology: deze technologie zorgt voor een zeer beschermende verffilm met een superieure bestandheid tegen weersinvloeden. Deze buitenmuurverf heeft een zeer hoge duurzaamheid, een zeer goede hechting, is carbonatieremmend en weinig vuilaanhechtend. Hij is gemakkelijk te verwerken, onverzeepbaar en waterdampdoorlatend. Alphatex IQ heeft een zijdeglanzend uiterlijk.

 

Een grondige voorbereiding

Ga je een houten kroonlijst schilderen? Zorg dan voor een degelijke voorbereiding.

Denk aan het wassen, schuren, bijgronden en kitten van naden volgens de regels van het vakmanschap. Kaal hout of kale houtdelen dien je na het schuren en ontvetten voor te schilderen met een weinig verdunde primer zoals Sikkens Rubbol Primer of Sikkens Rubbol Primer Express.

 

Technische tip

Breng op de kroonlijsten de Alphatex IQ lijvig aan met een borstel, zo bouw je voldoende laagdikte op en de daaraan verbonden bescherming. Met een rolletje kan je nooit dezelfde droge laagdikte bekomen. Op die manier zal de kroonlijst er jarenlang goed uitzien!

Op de gevelpartijen kan je Alphatex IQ eenvoudig aanbrengen met een rol.

 

Let op: Niet alle gevels zijn geschikt! Gevels met na-isolatie of specifieke vochtproblematiek schilder je best met een gevelverven met een zeer groot ademend vermogen.

Heb je nog vragen? Contacteer onze technische dienst.

Sorry, no results found for this specific project. Feel free to restart, or use the filters on our product listing page instead.

Fetching the data, plz wait..