Offertes gemakkelijker gemaakt

Klant Project
Gebruik deze checklist als hulpmiddel om nauwkeurige offertes op te stellen

 

img1

Gebruik deze checklist als hulpmiddel om nauwkeurige offertes op te stellen. Een nauwkeurige offerte betekent dat je opdracht winstgevend zal zijn, maar geeft ook de klant vertrouwen in je werk..

 

Tip 1: Voer metingen correct uit

 

Hoe behulpzaam sommige klanten ook mogen zijn, het is beter hun metingen te controleren. Een te hoge schatting van het oppervlak kan leiden tot een offerte die te hoog is, maar een te lage schatting kan je winst schaden. Neem de tijd en gebruik bij voorkeur een digitaal meetapparaat en breng vanzelfsprekend het oppervlak van ramen en deuren in mindering bij het meten van wanden. Op deze manier beschik je over alle informatie die je nodig hebt voor het schatten van de kosten.

 

Tip 2: Houd rekening met extra werk

 

Houd naast de basiskosten van het project, zoals die voor verf en arbeidsuren, ook rekening met de extra's. Voldoet je huidige materiaal of moet je nieuw materiaal aanschaffen of huren? Overweeg ook of er speciale voorbereidingen nodig zijn, of oppervlakken zoals marmer of hout extra bescherming vereisen, en of onderdelen van de opdracht extra werk vereisen.

 

Tip 3: Controleer je prijzen

 

Controleer je bedrijfskosten zorgvuldig; prijzen veranderen en je kunt winst mislopen door je offerte te baseren op verouderde prijzen. Maar controleer ook de leverbaarheid: kan de verf geleverd worden voordat je met de opdracht begint? Zijn de collega's waar je gewoonlijk mee samenwerkt beschikbaar of moet je iemand inhuren die misschien veel duurder is?

 

Tip 4: wees gedetailleerd

 

Lever een gedetailleerde offerte, inclusief alle materialen, voorbereidingswerkzaamheden, het aantal lagen en de hoeveelheid verf voor elke afwerking, het verwachte tijdsbestek en eventueel specialistisch werk dat vereist is. Dit helpt de nauwkeurigheid te verzekeren, maar stelt ook de klant gerust dat de offerte betrouwbaar is. Door in deze fase grondig te werk te gaan, bewijs je ook dat de diensten die je levert zeer professioneel zullen zijn.

img2
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.