Nazorg voor schilders en in contact blijven

Klant
Afronden van een opdracht betekent nog niet dat u klaar bent met de klant. Bekijk hoe het bouwen aan een goede klantrelatie uw bedrijf verder kan laten groeien.

img1

Zelfs nadat de opdracht is afgerond, kan het contact houden met een klant kansen op toekomstig werk betekenen. Ongeacht of ze aan u denken voor een volgend project of uw diensten willen aanbevelen bij vrienden, contact houden creëert nieuwe kansen.

 

Bijwerken

Het in uw prijs opnemen van bijwerkdiensten gedurende drie maanden nadat u een opdracht hebt voltooid, betekent dat u in contact blijft met uw klant en toont tevens uw aandacht voor detail. Repareer eventuele slijtplekken die zijn ontstaan; het is een geweldige manier om dat beetje extra service te verlenen.

 

Laat van u horen

Aanbevelingen zijn de beste vorm van reclame dus het is goed bij uw klant in gedachten te blijven. Stuur hem na drie maanden een e-mail om na te gaan of hij nog steeds tevreden is en om te informeren of er wellicht nieuw werk gedaan moet worden. Het op deze manier bouwen aan een relatie met klanten helpt vertrouwen te wekken zodat u de eerste bent die gebeld wordt voor toekomstige projecten.

 

Presenteer uzelf

Langdurige contacten kunnen moeilijker worden nadat de opdracht is uitgevoerd. Eén mogelijkheid is uw meest recente werk te presenteren in halfjaarlijkse e-mails aan een lijst eerdere klanten. Dit houdt u hoog in hun herinnering voor eventuele nog komende projecten of aanbevelingen, en kan mensen een beter begrip geven van uw deskundigheid. Niet zeker over wat u moet schrijven? Klanten kunnen geïnteresseerd zijn iets te horen over uw recente projecten (met foto's), eventuele cursussen die u hebt gevolgd om uw kennis bij te schaven, innovatieve nieuwe producten waarmee u hebt gewerkt en nieuwe kleurcollecties die hen zouden kunnen inspireren.

 

Netwerken

Vertrouwen is de sleutel naar terugkerende klanten. Toon uw deskundigheid door middel van uw netwerk van aanbevelingen in de branche. Als uw klant ook nadenkt over dakbedekking, beveel dan een goede dakdekker aan. U zult zien dat uw klanten uw vertrouwde advies gaan vragen over hun projecten, waarna ook andere vakmensen u gaan aanbevelen bij hun klanten.

Fetching the data, plz wait..