Houd je klanten blij bij elke opdracht

Klant Project
Klanttevredenheid betekent herhaalopdrachten en geweldige kansen voor de groei van je bedrijf. Hier zijn een paar tips om klanten blij te houden terwijl je aan het werk bent

Klanten die trots zijn op hun woning onderschatten vaak de rommel die door schilderwerk veroorzaakt kan worden. Maar je kunt je klanten blij houden door duidelijk met hen te communiceren.

 

Communiceer

Praten met uw klanten geeft hen het gevoel dat ze het voor het zeggen hebben en kan betekenen dat ze er meer begrip voor hebben als er problemen optreden. Als ze thuis zijn op het moment dat u klaar bent met de werkzaamheden voor die dag, laat hen dan zien wat u hebt gedaan en leg uit wat u vervolgens gaat doen. Als ze niet thuis zijn tijdens uw werk, is het e-mailen of appen van foto's van uw voortgang geruststellend. En als u een keer een dag niet kunt komen, communiceer hier dan duidelijk over met de klant en laat dit van tevoren weten.

 

Gebruik welgemanierde collega's

De attitude van eventuele extra collega's straalt ook op jou af, dus werk alleen met mensen die je vertrouwt. Hoe spreken zij met jouw klant? Vloeken en schreeuwen ze als ze aan het werk zijn? Klagen ze luidruchtig over gereedschappen of over de ruimte waarin ze moeten werken? Alles wat ervoor kan zorgen dat een klant zich niet comfortabel voelt in zijn of haar woning kan hard op je terugkomen en de relatie met je klant beschadigen.

 

Wees extra voorzichtig

Als er een ongeluk gebeurt, ook al is het maar iets kleins, is het 't best dit meteen aan de klant te vertellen in plaats van te wachten tot hij het zelf ontdekt. Gebruik overal afdekfolie: zelfs in delen van de woning waar je niet hoeft te schilderen, kan toch rondgelopen worden, zoals de hal of de ingang. Zelfs de kleinste voetafdruk of druppel verf kan de klant het gevoel geven dat je niet zorgvuldig bent.

 

Blijf op je werkplek

Als klanten in hun woning blijven terwijl de opdracht wordt uitgevoerd, overweeg dan wat voor hinder dit voor hen veroorzaakt. Als je aan het eind van elke werkdag alles schoonmaakt en elke avond zoveel mogelijk dingen weer meeneemt, zullen de meeste klanten die extra inspanning weten te waarderen. Als je materialen moet achterlaten, ruim ze dan netjes op in een hoek, afgedekt en uit de loop.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.