Koolstofarm

Een van de belangrijkste oorzaken van de klimaatverandering is de uitstoot van broeikasgassen zoals VOS en CO2. Daarom ontwikkelden we kwaliteitsvolle houtwerk-, houtverzorgings- en metaalverzorgingsverf op waterbasis, die een lager VOS-gehalte bevat. Door die producten te gebruiken, helpt u ons om onze koolstofvoetafdruk te verminderen. Bovendien steunt u ons om tegen 2050 koolstofneutraal te worden.Sikkens heeft een duurzame missie! Daarom worden sommige producten vanaf nu gemaakt op basis van biobased grondstoffen. Het resultaat: producten identiek aan het “oude” product, maar aan een lagere CO2 uitstoot. Zo werken we mee aan de strijd tegen de opwarming van de aarde.

 

Wat is biobased?


Voor het maken van verf worden verschillende grondstoffen gebruikt, bijvoorbeeld bindmiddel. Dit bindmiddel wordt biobased wanneer het (gedeeltelijk) gemaakt wordt van hernieuwbare grondstoffen. Hernieuwbare grondstoffen zijn grondstoffen die terug kunnen groeien binnen de levensduur van een product. Grondstoffen die niet teruggroeien, waaronder aardolie, worden fossiele grondstoffen genoemd.

Biobased verfsysteem in muurverven

Vanwege de herwinbare grondstoffen in Alphatex SF en Alpha Cover Mat SF, heeft Sikkens een officieel REDcert² certificaat gekregen voor deze producten. Wanneer je met Alphatex SF of Alpha Cover Mat SF met biobased grondstoffen schildert zal je geen verschil merken, in zowel verwerking als eindresultaat.

Biobased verfsysteem in lakken

Biobased verf is gebaseerd op herwinbare grondstoffen met behoud van kwaliteit en is duurzaam in onderhoud. Voor sommige van onze lakken zijn we hiervoor TÜV gecertificeerd, wat staat voor het bevorderen van veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving.

Ecolabel

Het Ecolabel van de EU is een keurmerk dat aan producten en diensten wordt toegekend die gedurende hun levenscyclus aan hoge milieunormen voldoen: van de ontginning van grondstoffen tot productie, distributie en verwijdering. 

De klimaatverandering beïnvloeden via verminderd energieverbruik

In 2018 heeft 51% van onze vestigingen hun relatieve voetafdruk in verband met energieverbruik verbeterd ten opzichte van 2017. 17 van onze vestigingen gebruikt 100% hernieuwbare energie. Ons totaal aandeel van hernieuwbare energie bedraagt 31%.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.