Hotel Le Saint-Amour, Durbuy

Hotel Le Saint-Amour ligt in het hart van Durbuy aan het pittoreske Place aux Foires. Elk van de 14 kamers is uniek en heeft zijn eigen sfeer. Op elke deur prijkt naast het nummer een koosnaampje zoals Câline, Caprice of Vénus. Ook het uitzicht draagt bij tot een romantisch gevoel: door de houten ramen zie je de stille steegjes van Durbuy, met daarachter de beboste heuvels en de torens van het kasteel.Het hotel-restaurant opende zijn deuren in 1980 en is ondergebracht in een oude graanopslagplaats uit Ardense steen. In 2012 werd het hotel uitgebreid met acht nieuwe kamers en suites. Het schilderwerk werd toevertrouwd aan Yves en Laurence Tanton, een echtpaar met een passie voor vakmanschap. Al het houtwerk, van de plinten tot de garderobe, is afgewerkt met Sikkens Rubbol BL Magura. Het oogstrelende effect van de muren en plafonds is te danken aan Sikkens Alphacryl Morpha.

Alle kleuren en materialen zijn perfect op elkaar afgestemd.

 

De kleuren hebben we gekozen in samenspraak met de architect en de uitbaters”, vertelt Laurence. "Elke kamer is als een knus liefdesnestje en bovendien zijn er geen twee gelijk." Alle kleuren en materialen zijn perfect op elkaar afgestemd

Als eerste stap brachten we een gekleurde grondlaag aan in Sikkens Alphacryl Primer. Daarna werkten we kleine oneffenheden weg met Polyfilla Pro E210 gebruiksklare plamuur. Even schuren en dan volgde de afwerking in twee lagen Sikkens Alphacryl Morpha.” Waar het witte plafond en de gekleurde wanden samenkomen, zie je een loepzuivere lijn.

Of hij soms bang is voor verfspatten wanneer hij het plafond schildert? “Nee, want Sikkens verf spat of druppelt niet, zeker niet als je met kwalitatieve rollen en borstels werkt. Op deze werf heb ik zelfs niet de moeite genomen om de vloer af te dekken.” Als trouwe Sikkens schilder, kent Yves alle troeven van dit merk uit de eerste hand. Hij heeft de klant mee overtuigd om voor Sikkens Alphacryl Morpha te kiezen. “In hotelkamers moeten de muren niet alleen fraai ogen maar ook makkelijk schoon te maken zijn. Sikkens Alphacryl Morpha is perfect afwasbaar, heeft geen hinderlijke geur en maakt een hoogwaardige finish mogelijk.

Projectinfo

 
  • PPROJECT: Hotel Le Saint-Amour - Uitbreiding hotel met 8 nieuwe kamers en suites
  • SCHILDERSBEDRIJF: Yves en Laurence Tanton

 

VERFSYSTEMEN:

  • Muren en plafonds: Sikkens Alphacryl Primer en afwerking met Alphacryl Morpha
  • Houtwerk: Rubbol BL Magura
  • Plamuur: Polyfilla Pro E210