Académie Robert Louis-Dreyfus: Sikkens scoort hattrick voor Standard

Het stadion van Sclessin, waar Standard Luik zijn thuiswedstrijden speelt, ken je ongetwijfeld. Maar wist je ook dat de rood-witte ploeg enkele kilometers verderop over een tweede voetbalveld beschikt? Het is hier dat de profs en junioren van ‘les Rouches’ elke dag trainen. Ver weg van de drukte, de perscamera’s en de joelende supporters.

 


 

Het trainingscentrum van Standard is vernoemd naar de Frans-Zwitserse zakenman Robert Louis-Dreyfus. Eind jaren negentig investeerde hij miljoenen in de noodlijdende club. Mee dankzij zijn kapitaalinjectie veerde het team weer recht en veroverde in 2008 en 2009 de landstitel. Naast een eigen voetbalveld, omvat de Académie Robert Louis-Dreyfus ook faciliteiten voor de opleiding, verzorging en ontspanning van de spelers. Door de groene, rustige omgeving kunnen die zich volledig focussen op de sportieve uitdagingen.

Spelershotel in het groen

Tijdens intensieve trainingsperiodes verblijven de profs in het spelershotel van de Académie. Het gebouw telt een 30-tal comfortabele kamers en ligt op een mooi plekje tussen de appelbomen. De gevel is 70 meter lang en bekleed met houten panelen. ‘Sinds de inhuldiging in 2007 had dit gebouw geen enkele onderhoudsbeurt meer gekregen’, vertelt event manager Sacha Seytung. ‘Dat was er helaas ook aan te zien. Het hout was verkleurd en vertoonde lelijke vlekken als gevolg van de UV-straling en de slagregen.’ ‘Begin dit jaar hebben we daarom bij verschillende schildersbedrijven offertes opgevraagd om de gevel te renoveren. Uiteindelijk kozen we voor Marco Grova uit Beyne-Heusay omdat zijn voorstel op alle punten goed scoorde: qua prijs, timing en productkwaliteit. Het was de schilder zelf die ons Sikkens oplossingen aanraadde.’

Doelgerichte Sikkens aanpak

De gevelbekleding is in twee lagen behandeld met Sikkens Cetol Novatech, een transparant high solid beschermingsproduct op basis van alkydharsen. ‘Een verschil van dag en nacht’, merkt Sacha Seytung op. ‘De panelen zien er bijna als nieuw uit. En de natuurlijke houttekening is weer een lust voor het oog.’ Ook de metalen pilaren en balustrades zijn opgefrist met Herbol Protector. Ze zijn geschilderd in een neutrale, grijze kleur die goed past bij het natuurlijke karakter van de façade. Naast het schildersbedrijf verdient ook het technisch team van Sikkens en Herbol een eervolle vermelding. ‘De technisch adviseurs van AkzoNobel zijn vijf keer op de werf langs gekomen om de schilders bij te staan’, weet Sacha Seytung. Zo scoorde Sikkens een heuse hattrick voor Standard. Met een mooie offerte, een kwalitatieve uitvoering én een professionele opvolging. Driemaal raak!

Project info

 
  • PROJECT: Académie Robert Louis-Dreyfus
  • AKZONOBEL ADVIES: Piero Sguotti
  • BOUWHEER: Standard Liège
  • GROSSIERS: La Centrale (Grâce-Hollogne), Houben ( Seraing), Simon (Liège)
  • SCHILDERSBEDRIJF: Marco Grova (Beyne-Heusay)
  • VERFSYSTEEM GEVELHOUT (RODE CEDER): Sikkens Cetol Novatech Oregon Pine
  • VERFSYSTEEM TERRAS (BANKIRAI): Sikkens Cetol Novatech Palissander
  • VERFSYSTEEM METAAL (BUITEN): Herbol Protector