star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close
sikkens-belgie-duurzaamheid-topbanner-vermindering-co2-v2

Koolstofarm

Een van de belangrijkste oorzaken van de klimaatverandering is de uitstoot van broeikasgassen zoals VOS en CO2. Daarom ontwikkelden we kwaliteitsvolle houtwerk-, houtverzorgings- en metaalverzorgingsverf op waterbasis, die een lager VOS-gehalte bevat. Door die producten te gebruiken, helpt u ons om onze koolstofvoetafdruk te verminderen. Bovendien steunt u ons om tegen 2050 koolstofneutraal te worden.

Sikkens gelooft al jaren in watergedragen verfsystemen. Ze zijn milieuvriendelijker, geven minder geur af, hebben een kortere droogtijd én zijn makkelijk reinigbaar. Meer dan de helft van onze lakken zijn watergedragen en het is onze ambitie om deze lijn door te trekken naar het gehele productassortiment. Zo streven we ernaar 40% van al onze producten solventvrij te maken tegen 2021.

biobased-tuv-certificated

De klimaatverandering beïnvloeden door focus op producten met Ecolabel en/of OK Biobased label

We gebruiken meer biobased en gerecyclede grondstoffen. Producten zijn biobased wanneer het totale organische koolstofgehalte van het product minstens 30% bedraagt en het gehalte koolstof van een hernieuwbare grondstof minstens 20%.

sustainability-ecolabel

Ecolabel

Het Ecolabel van de EU is een keurmerk dat aan producten en diensten wordt toegekend die gedurende hun levenscyclus aan hoge milieunormen voldoen: van de ontginning van grondstoffen tot productie, distributie en verwijdering. 

Een overzicht van onze producten met Ecolabel

sustanability-renewable-energy

De klimaatverandering beïnvloeden via verminderd energieverbruik

In 2018 heeft 51% van onze vestigingen hun relatieve voetafdruk in verband met energieverbruik verbeterd ten opzichte van 2017. 17 van onze vestigingen gebruikt 100% hernieuwbare energie. Ons totaal aandeel van hernieuwbare energie bedraagt 31%.

Other articles in all advice