star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close
sikkens-belgie-duurzaamheid-topbanner-verminder-afval-v2

Minder afval

Bij Sikkens zijn we van mening dat circulaire economie het milieu ten goede komt, omdat het gestoeld is op de filosofie: meer voor minder. Om het dumpen van 100 miljoen lege verfblikken en 50 miljoen verfresten te stoppen, begonnen we met het hergebruiken van die materialen om kwaliteitsvolle producten te maken. Maar we verloren ook de beperkte grondstoffen van de aarde niet uit het oog. We hebben water nodig voor de productie van grondstoffen, de ontwikkeling van producten, de vervaardiging, enz. Het behoud van water vormt een fundamenteel onderdeel van de duurzaamheid van onze activiteiten, en daarom werken we voortdurend aan een vermindering van het gebruik ervan.

Sikkens Alpha Recycle Mat

Sikkens Alpha Recycle Mat is een product dat voor 35% op basis van gerecyclede verf is gemaakt. Sikkens Alpha Recycle Mat maakt gebruik van opgehaalde verf die voor de stortplaats of voor verbranding bestemd is. Die verf wordt aan een strikt recyclageproces onderworpen en herwerkt tot een nieuw, mat product met alle kwaliteiten die u van Sikkens verwacht. Het geeft nog steeds een mooie, matte afwerking, uitstekende dekking en is vlot aan te brengen. Dit alles met een lagere koolstofvoetafdruk dan onze standaardproducten.

Bekijk alle productdetails

sustainability-acomix-pack

Acomix coloranten in duurzame verpakkingen

Vanaf de zomer van 2020 hebben de Acomix coloranten een duurzame verpakking. Deze bestaat uit 100% gerecycleerde plastic, is 100% recycleerbaar én bestaat bovendien uit 25% minder plastic dan de vorige verpakking.

Gerecycleerde plastieken verpakkingen

Momenteel bevat minimum 30% van onze plastieken verpakkingen minimum 25% gerecycleerd materiaal -> er wordt permanent gewerkt naar de optimale verhouding van gerecycleerd en nieuw plastiek om de sterkte van de verpakking te behouden en om de massa aan gebruikt plastiek per verpakking te beperken.

Other articles in all advice