star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Colour Futures 2018

Sikkens_14354_web_landscape.jpg
kleur van het jaar heart wood comforting space kleurenpalet
Colour Futures Heart Wood Space
Colour Futures 2018 Inviting Space
Colour Futures 2018 Playful Space

Heart Wood - Kleur van het Jaar 2018

Voor 2018 is “Heart Wood” de kleur van het jaar (B5.05.52): een grijsroze tint die de warmte van natuurlijk hout uitdrukt.  Met deze kleur van het jaar maakt u onmiddellijk het verschil door gebruik te maken van de nieuwste kleurtrend, maar u biedt uw klant tegelijk een veilige keuze.

Kleurentrends voor 2018

Met Colour Futures stelt Sikkens nog 3 andere hedendaagse trendpaletten voor waarin de kleur van het jaar telkens terugkomt. Ieder palet telt een aantal kleuren die makkelijk zijn toe te passen en die naadloos op elkaar aansluiten. Zo bent u steeds gerust bij het voorstellen van deze nieuwe trendkleuren.

De kleurcombinaties zijn zowel geschikt voor in privéwoningen als voor in openbare ruimten. Lees hieronder meer over de nieuwste Sikkens trends en hoe ze toe te passen.

De 3 hedendaagse trendpalletten zijn:

  • Trend 1: Comforting Space

Een thuis is een Comforting Space waar men zich terugtrekt en het geluid buitensluit; een veilige haven, een schuilplek. Het bijpassende palet maakt er een plek van waar men kan cocoonen. Warme aardetinten maken een ruimte comfortabel; kleitinten en warmroze zorgen voor kalmte.

  • Trend 2: Inviting Space

Comfort en gemak staan voorop bij het trendthema Inviting Space. De stijl is nonchalant en functioneel. Koele tinten blauw zorgen voor een heldere kijk op het leven en vriendelijke natureltinten en zeegroen ondersteunen de behoefte aan verbinding, het gastvrije karakter van ons open huis.

  • Trend 3: Playful Space

Het palet van Playful Space creëert een plek waar het leven vanaf spat en waar men energie van krijgt. Groen met een gele ondertoon en goud voeden de creativiteit.