introductie nieuwe verpakkingen in plastic

Ontdek onze nieuwe potten met 50% gerecycleerd plastic maar 100% kwaliteitsbehoud

Als professionele schilder kies je voor Sikkens-kwaliteit. Die blijft. Nieuw, je krijgt een verpakking gemaakt met minstens 50% gerecycleerd plastic. Een bewuste keuze van Sikkens om de ecologische voetafdruk te verminderen. Onderweg naar een duurzamere wereld voor jou, ons en de volgende generaties. Zet samen met ons deze stap naar de toekomst.


 

Sikkens is meer dan enkel kwaliteitsverf


Sikkens is een innoverend en duurzaam verfmerk. 2023 zetten we in met de introductie van een nieuwe verpakkingslijn, gemaakt met minstens 50% gerecycleerd plastic.

 

Wat betekent dit:

  • Verpakkingsoptie met de laagst mogelijke ecologische voetafdruk met kwaliteitsbehoud*
  • Verpakking bestaat uit minstens 50% gerecycleerd plastic
  • Milieubelasting post consumer gerecycleerd plastic ligt 58% lager dan metaal
  • Behoud van de gekende productkwaliteit
  • Professionele en duurzame uitstraling


*Onderzoek uitgevoerd door Metabolic in opdracht van AkzoNobel. Meer info te verkrijgen bij uw Sikkens Technical accountmanager.


Een bewuste keuze van Sikkens om de ecologische voetafdruk van de verpakkingen te verminderen

Wat moet je weten?


Sikkens bewaakt te allen tijde de kwaliteit. Om velvorming tegen te gaan wordt een dun waterlaagje (‘waterfloat’) bovenop de verf toegevoegd. Afhankelijk van het type verf varieert dit tussen de 0 en 3%.

Belangrijk:

  • Mengen (bij basen) of omroeren (bij wit)
  • Doorbreek de beschermbarrière, het dunne waterlaagje, tegen velvorming zo laat mogelijk.
sikkens alphatex SF & cover mat SF recycled packs

Hoe herken je een pot gemaakt met gerecycleerd plastic?

De verpakkingen gemaakt met gerecycleerd plastic zijn herkenbaar aan de donkergrijze bovenrand en het deksel. Visueel toont het recycled logo op de achterzijde van de verpakking dat deze gemaakt werd met gerecycleerd materiaal.

Veelgestelde vragen

 

Welke producten krijgen een nieuwe verpakking en wanneer precies?
We starten deze transitie met de 10L verpakkingen en op voorwaarde dat de receptuur compatibel is.  In een eerste fase, met ingang vanaf januari 2023, worden Alpha Cover Mat SF en Alphatex SF omgezet naar de nieuwe verpakking met gerecycleerd materiaal. Andere producten volgen in 2023.

 

Is metaal niet beter voor het milieu dan potten met gerecycleerd plastic?
De afvalverwerking van verfpotten gebeurt door gespecialiseerde bedrijven. De productie van metalen potten is belastender voor het milieu. Een pot met minstens 50% gerecycleerd plastic betekent een gevoelige verlaging van de ecologische voetafdruk.

 

Ik heb mijn twijfels over gerecycleerd plastic?
Wist je dat je waarschijnlijk net water hebt gedronken uit een gerecycleerde fles? Waarom zou je niet kiezen voor een verfverpakking met minstens 50% gerecycleerd plastic? De kwaliteit en applicatievermogen zijn net hetzelfde als bij metaal!

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.