star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Technisch+

Wanneer


8:30am - 5:30pm

Locatie

Op locatie

Bij u op de zaak

AkzoNobel zorgt voor een vakkundig trainer.

U zorgt voor de locatie en omkadering (een vergaderzaal inclusief scherm en beamer, plus eventueel een hapje en een drankje)Route

Contacteer ons

Telefoon: 02/254.22.11
Email: : Dominique.VanDenDriessche@akzonobel.com
technische opleiding

Verftechnische trainingen.

Sommige aspecten van het schildersvak vragen om specifieke kennis en ervaring. Wij trainen en ondersteunen uw bedrijf om de knowhow en vaardigheden scherp te houden. Hieronder vindt u een overzicht van alle modules waaruit u kan kiezen en die u naar wens kunt combineren.

Doelgroep: personeel van de groothandel, schilders, schilders in opleiding, voorschrijvers en werfleiders.

Aantal deelnemers: minimaal 5 tot maximaal 15 personen.

MODULES - NAAR WENS TE KIEZEN EN TE COMBINEREN

·  Gevelbehandeling en assortiment. Wat is verf?

Bondige uitleg over de samenstelling van verf en eigenschappen van de bindmiddelen voor gevelverven. Bespreking van ondergronden, productfamilies, aanbevolen verfsystemen voor gevels en situaties uit de praktijk. Wat zijn de meest voorkomende problemen en mogelijke oplossingen? Focus op het gevelassortiment van het aangeboden merk. 
Duurtijd: 1 dag

·  Binnenmuren en assortiment. Wat is verf?

Bondige uitleg over de samenstelling van verf en eigenschappen van de bindmiddelen voor muurverven. Bespreking van ondergronden, productfamilies, aanbevolen verfsystemen voor binnenmuren en situaties uit de praktijk. Wat zijn de meest voorkomende problemen en mogelijke oplossingen? Focus op de gerelateerde producten voor binnenmuren van het aangeboden merk. 
Duurtijd: 1 dag

·  Lakkentechnologie, hout, metaal, kunststof en bijhorend assortiment. Wat is verf?

Bondige uitleg over de samenstelling van verf en eigenschappen van de bindmiddelen voor schilderen van hout, metaal en kunststof. Bespreking van de lakkentechnologie, algemene kennis van hout, metaal en kunststof, aanbevolen verfsystemen en praktische toepassing. Focus op de gerelateerde producten van het aangeboden merk. 
Duurtijd: 1 dag

·  Polyfilla Pro

Korte uitleg over vullen, plamuren en houtreparatie. Bespreking assortiment Polyfilla Pro.
Duurtijd: 1 à 2 uur

·  Waar staat ecolabel voor?

Voor wat staan ecologische verven ? Hoe komt een ecolabel tot stand en waar heb je het voor nodig?
Welke producten komen in aanmerking en wat is de meerwaarde t.o.v. zogenaamde natuurproducten?
Duurtijd: 1 à 2 uur

·  Veiligheid op de werf: Beter voorkomen dan genezen! 

Wat zijn de mogelijke risicofactoren van het schildersvak en hoe kunnen wij ons daartegen beschermen? Hoe kunnen we op een eenvoudige manier de gevaren inschatten en voorkomen?
Duurtijd: 1 à 2 uur

·  Eerste hulp bij verfongevallen. Tips & tricks.

Wat kan er foutlopen op de werf? Wat zijn de meest voorkomende problemen en mogelijke oplossingen? Hoe een werf praktisch organiseren? Tips & tricks voor de professionele schilder. De inhoud van de training wordt aangepast in functie van de beschikbare tijd.
Duurtijd: 3 à 4 uur

· Verfproblematiek in verband met gevelisolatie of na-isolatie

Wat zijn de verschillende systemen en materialen voor spouwisolatie en voor buitenbladisolatie.  We bespreken de gevaren, de pro’s en de contra’s. Waar moet de schilder op letten?
Duurtijd: 1 à 2 uur

·  Lees de technische fiche

Wat betekenen al die termen en begrippen die voorkomen op een verftechnische fiche? Hoe moeten we al  die gegevens interpreteren? En … Wat kunnen we er mee doen!? 
Duurtijd: 2 à 3 uur

·  Uitleg over een specifiek assortiment

Bespreking van een deel van of het volledige assortiment van een merk naar keuze.
Duurtijd: 3 à 4 uur

·  Sikkens Cetol 

Beknopte versie van cursus ‘Hout’. Verschil tussen verschillende Cetol producten: welk product wanneer gebruiken? Overzicht van Cetol systemen.
Duurtijd: 2 à 3 uur