Technique+

Wanneer

Locatie

Contacteer ons

8:30am - 5:30p

Op een locatie naar keuze.

AkzoNobel zorgt voor een vakkundig trainer. De training kan doorgaan in de lokalen van AkzoNobel in Vilvoorde. Het kan ook bij jou op de zaak. Jij zorgt in dit geval voor de locatie en omkadering (een vergaderzaal inclusief scherm en beamer, plus eventueel een hapje en een drankje).

Route

Telefoon: 02/254.22.11
Email: : Marleen.conserriere@akzonobel.com

Verftechnische trainingen.

Sommige aspecten van het schildersvak vragen om specifieke kennis en ervaring. Wij trainen en ondersteunen je bedrijf om de knowhow en vaardigheden scherp te houden. Hieronder vindt je een overzicht van de modules waaruit je kan kiezen.

Doelgroep: personeel van de groothandel, schilders, schilders in opleiding, voorschrijvers en werfleiders. 

Aantal deelnemers: minimaal 5 tot maximaal 15 personen.

Kosten: gratis.

MODULES

  • Gevelbehandeling en assortiment. Wat is verf?

Bondige uitleg over de samenstelling van verf en eigenschappen van de bindmiddelen voor gevelverven. Bespreking van ondergronden, productfamilies, aanbevolen verfsystemen voor gevels, gevelpathologie en situaties uit de praktijk. Wat zijn de meest voorkomende problemen en mogelijke oplossingen? Incl. behandeling van na-geïsoleerde gevels. Focus op het gevelassortiment van het aangeboden merk. 
Vernieuwde cursus vanaf 2023 met Virtual Reality.
Duurtijd: 1 dag

  • Binnenmuren en assortiment. Wat is verf?

Bondige uitleg over de samenstelling van verf en eigenschappen van de bindmiddelen voor muurverven. Bespreking van ondergronden, productfamilies, aanbevolen verfsystemen voor binnenmuren en situaties uit de praktijk. Wat zijn de meest voorkomende problemen en mogelijke oplossingen? Focus op de gerelateerde producten voor binnenmuren van het aangeboden merk. 
Duurtijd: 1 dag

  • Houtcursus met lakken- en lazurentechnologie. Metaal, kunststof. Wat is verf?

Bondige uitleg over de samenstelling van verf en eigenschappen van de bindmiddelen voor schilderen van hout, metaal en kunststof. Bespreking van de lakkentechnologie, algemene kennis van hout, metaal en kunststof, aanbevolen verfsystemen en praktische toepassing. Focus op de gerelateerde producten van het aangeboden merk. 
Duurtijd: 1 dag

  • Certificaten en Technische fiches.

Wat betekenen al die termen en begrippen die voorkomen op een verftechnische fiche? Hoe moeten we al  die gegevens interpreteren? En … Wat kunnen we er mee doen in de praktijk !?  We bespreken ook de duurzaamheid en certificaten van de verven van het aangeboden merk. 
Duurtijd: 3 uur

  • Veiligheid op de werf: Beter voorkomen dan genezen! 

Wat zijn de mogelijke risicofactoren van het schildersvak en hoe kunnen wij ons daartegen beschermen? Hoe kunnen we op een eenvoudige manier de gevaren inschatten en voorkomen?
Duurtijd: 1 à 2 uur

  • Eerste hulp bij verfongevallen. Tips & tricks.

Wat kan er fout lopen op de werf? Wat zijn de meest voorkomende problemen en mogelijke oplossingen? Hoe een werf praktisch organiseren? Tips & tricks voor de professionele schilder. De inhoud van de training wordt aangepast in functie van de beschikbare tijd.
Duurtijd: 3 à 4 uur