AkzoNobel

Healthcare

Het Sikkens gezondheidszorg concept

Hygiëne en een aangename, rustgevende sfeer worden in medische en paramedische inrichtingen met hoofdletters geschreven. Dit stelt ook bijzondere eisen aan de gebruikte kleuren binnen de verschillende ruimtes van een zorginstelling. Het Sikkens healthcare-concept ondersteunt en inspireert opdrachtgevers, architecten en schilders bij de planning en uitvoering van dit soort projecten.

» Bekijk Healthcare brochure

Serviceconcept voor de gezondheidssector

Sikkens biedt producten en een serviceconcept die precies zijn afgestemd op de complexe taakstellingen van medische en paramedische inrichtingen, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, klinieken, bejaarden- en verpleegtehuizen, revalidatiecentra of dokterspraktijken. De drie hoofdpilaren van het concept:

 • Innovatief kleurgebruik: De koude en formele ziekenhuissfeer van vroeger maakt plaats voor een meer kleurrijke, vriendelijke en gevarieerde omgeving.
 • Service: een totaal aanbod voor de verschillende aspecten van een project in de gezondheidssector.
 • Specialistische producten: Onze verfsystemen voldoen aan alle wettelijke normen op het vlak van milieu en hygiëne, en zijn die dikwijls een stap voor. We bieden voor elke toepassing producten op maat.

Sikkens lanceert Alpha Sanocryl: binnenmuurverf mét bacterie-resistente verffilm.

Om tegemoet te komen aan het eisenpakket binnen de gezondheidzorgsector lanceert Sikkens Alpha Sanocryl: een binnenmuurverf op waterbasis met zilverionen technologie.

 • De aanwezigheid van zilverionen zorgt ervoor dat de verffilm bestand is tegen een groot aantal bacteriën
 • De combinatie met de duurzaamheid en goede afwasbaarheid van de verffilm, maakt van Alpha Sanocryl een onontbeerlijk product voor de gezondheidszorg.
 • Deze speciale binnenmuurverf kan bovendien op dezelfde eenvoudige manier worden aangebracht als een klassieke verf.
 • Ideaal dus voor ruimten die veelvuldig worden gebruikt en die regelmatig worden schoongemaakt en /of gedesinfecteerd.Ontdek alle producten binnen het gezondheidszorgconcept

Innovatief kleurgebruik

Het Sikkens Healthcare concept is erop gericht elke ruimte maximaal tot zijn recht te laten komen door het gebruik van specifieke kleuren in functie van het gebruik en eigenschappen van de ruimte. We onderscheiden volgende type ruimtes:

Openbare ruimtes

Gangen en Ontvangstgebied, wachtruimtes, horeca

Om emotionele druk en fysieke ongemakken te vermijden, dient de sfeer in wachtkamers geruststellend, comfortabel en rustig zijn.

Patiëntenkamers

Patiëntenkamers, kinderafdelingen, intensive care units

Patiëntenkamers moeten comfortabel, rustig, veilig en persoonlijk overkomen. Bij kinderen is de vermindering van angst en spanning heel belangrijk.

Therapie- en behandelingsruimtes

Spreek-/onderzoekskamers, revalidatieruimtes, medische chirurgie

Net als in patiëntenkamers kan een visuele diagnose belangrijk zijn, bijvoorbeeld om de tint van de huid te beoordelen. Om een optimale werkomgeving te creëren, zijn warme en lichte kleuren een goede keuze. In revalidatieruimten kunnen meer verzadigde kleuren worden toegepast.

Personeelsruimtes

Openbare ruimtes, kantines, koffie-en-thee-hoekjes

In principe zouden alle medewerkers de mogelijkheid moeten hebben om in de pauzes uit te rusten en zich te ontspannen. Hiervoor dienen gebieden te worden gecreëerd, waarin men zich terug kan trekken en zich de privésfeer van de overige omgeving onderscheidt.

Service

De Sikkens Healthcare Service is gebaseerd op de kennis van een gespecialiseerd team met internationale en lokale ervaring in de gezondheidszorg. De Sikkens gezondheidszorg-specialisten werken met het SCAN-model (service, color, analyse, nieuw) dat speciaal is afgestemd op:

 • renovatie- en uitbreidingsprojecten
 • nieuwbouwprojecten
 • onderhoudsprojecten

Met het continue streven om onze klanten duurzame en esthetisch hoogwaardige oplossingen te bieden, kunt u op ons rekenen. Als betrokken partner ondersteunen wij u bij de voorbereiding en realisatie van uw project:

 • Technische aspecten
 • Functionele aspecten
 • Esthetische aspecten

Productselectie

Het Sikkens Healthcare concept biedt specialistische producten met elk unieke eigenschappen voor oplossingen in de gezondheidssector.