AkzoNobel

Kleurentrends

De fascinatie voor kleur zit Sikkens in de genen. Het voorspellen van de trend en kleuren vormt een essentieel onderdeel van onze taak. Hierdoor kunnen we perfect anticiperen op de wensen van onze klanten.

Colour Futures 2017

Het AkzoNobel Global Aesthetic Center nodigt elk jaar invloedrijke, onafhankelijke designexperts en futurologen uit om samen met ons na te denken over de wereldwijde trends in samenleving, economie, cultuur en woningdecoratie.

De AkzoNobel-kleurexperts baseren zich op deze gesprekken om de belangrijkste trendthema’s uit te werken en te vertalen in kleurenpaletten.

Colour Futures vat de vier trendthema’s samen die in 2017 zullen helpen om in ons interieur gestalte te geven aan de manier waarop wij vandaag leven.

Download de brochure Colour Futures 2017

Bekijk de vorige versie: Colour Futures 2016
Bekijk de vorige versie: Colour Futures 2015

Kleur van het Jaar : Denim Drift (S0.10.50)

Voor 2017 is “Denim Drift” dé kleur van het jaar (S0.10.50): een tijdloze en veelzijdige kleur die mooi aansluit bij de tijdgeest en die steeds een ander karakter heeft, afhankelijk van de lichtval, de kleuren waarmee hij wordt gecombineerd of de toepassing.

Blauw is de kleur van het leven, de meest gedragen kledingkleur, de kleur van de weidse verten waarop we onze blik richten, van water dat verfrist. Blauw is een constante en blijvende waarde. Het is een kleur die het hele leven omspant, van het diepste inktblauw tot het mistig, bleek lichtblauw. Blauw is koningsblauw, maar ook jeansblauw en overallblauw.

Denim Drift is de must-have kleur van 2017. Een kleur waarmee u alle kanten op kan, die in allerlei leef- en woonstijlen past en daarmee de ideale keuze is om onze kijk op 2017 te illustreren.

Kleurentrends voor 2017

Naast de kleur van het jaar, stelt Sikkens 4 hedendaagse trendpalletten voor : New Romanticism, The Working Home, Shared Individualism, Considered Luxury.
De 4 hedendaagse trendpalletten zijn:

Trend 1 : New Romanticism

Om het palet samen te stellen, hoefden we niet veel meer te doen dan de kleuren samen te voegen die nu trending zijn binnen de designwereld, met het onderliggende verhaal van romantiek als verbindend element. Natuurlijke, aardse groentinten zijn afgezet tegen spirituele kleuren als lila en paars, met als resultaat een rijke collectie groentinten waarmee u een voedende, kalmerende omgeving kunt creëren.

Bekijk het kleurenpaletTrend 2 : The Working Home

Meer en meer wordt ons huis de plek waar we zowel werken als wonen.
Dit kleurenpalet is ontworpen om verschillende ruimtes te creëren waarin werk en vrije tijd beiden een kans krijgen. Of u nu liever met laptop en een koffie in de keuken zit, of juist een aparte werkruimte nodig hebt, het moet een comfortabele plek zijn waar u zowel kunt relaxen als focussen.

Bekijk het kleurenpaletTrend 3 : Shared Individualism

De ontwikkelingen op technologisch gebied en het leeftempo in grote steden brengen een nieuw gevoel van isolatie met zich mee. Dit nieuwe gemeenschapsgevoel en de brede mix aan persoonlijkheden, leeftijden en ervaringen die daarbij hoort, wordt weerspiegeld door het gekozen palet.
Dat vormt een familie van kleuren, waarbij frisse, levendige kleuren staan voor jonge mensen, en doorleefde tinten als Denim Drift voor de ontwikkelde stijl van volwassenen. De perfecte verzameling kleuren voor ruimtes waar u samen plezier aan beleeft.

Bekijk het kleurenpaletTrend 4 : Considered Luxury

Ervaringen gaan voor. Het is de nieuwe vorm van consumeren: minder kopen, beter kiezen, er langer van genieten. Denk aan persoonlijke ervaringen waarbij de zintuigen een belangrijke rol spelen, zoals het gevoel van een prachtige geweven stof of de rust van de vroege morgen. Witvarianten en natureltinten zijn hiervoor het gedroomde decor. Die ogen ongecompliceerd en fris en benadrukken de effecten van schaduw en lichtval, waardoor variaties in textuur en materiaal de hoofdrol krijgen.

Bekijk het kleurenpalet