AkzoNobel

Kleurentrends

De fascinatie voor kleur zit Sikkens in de genen. Het voorspellen van de trend en kleuren vormt een essentieel onderdeel van onze taak. Hierdoor kunnen we perfect anticiperen op de wensen van onze klanten.

Colour Futures 2018

In onvoorspelbare tijden willen consumenten zonder twijfels beslissingen kunnen nemen over hun huis. De Colour Futures 2018 paletten zijn daar speciaal voor ontworpen. Ieder palet telt een aantal kleuren die makkelijk zijn toe te passen en die naadloos op elkaar aansluiten.

Kleur van het Jaar 2018 is Heart Wood; die komt voor in elk van de vier kleurpaletten. Het is een kleur die de warmte van natuurlijk hout uitdrukt. Warmte als houvast in tijden van verandering.


Heart Wood (B5.05.52) - Kleur van het Jaar 2018

Voor 2018 is “Heart Wood” de kleur van het jaar (B5.05.52): een grijsroze tint die de warmte van natuurlijk hout uitdrukt. Met deze kleur van het jaar maakt u onmiddellijk het verschil door gebruik te maken van de nieuwste kleurtrend, maar u biedt uw klant tegelijk een veilige keuze.

Het Heart Wood kleurpalet is namelijk zeer veelzijdig en door de zachte grijsroze tonen van de kleur Heart Wood voelt men zich onmiddellijk op z’n gemak. Associaties met de warmte van hout en het aaibare karakter van leer dragen nog bij aan een gevoel van harmonie.

Het Heart Wood palet kan ook toegepast worden in de horeca waar het allemaal draait rond het creëren van een gastvrije sfeer. Met bezoekers en gasten die hun meningen vrij uiten online is het maken van een goede indruk des te belangrijk.

“Roze blijft een populaire keuze binnen het commerciële design. Via Heart Wood maken we die kleur heel toepasbaar voor thuis.” Heleen van Gent


Kleurentrends voor 2018

Met Colour Futures stelt Sikkens nog 3 andere hedendaagse trendpaletten voor waarin de kleur van het jaar telkens terugkomt. Ieder palet telt een aantal kleuren die makkelijk zijn toe te passen en die naadloos op elkaar aansluiten. Zo bent u steeds gerust bij het voorstellen van deze nieuwe trendkleuren.

De kleurcombinaties zijn zowel geschikt voor in privéwoningen als voor in openbare ruimten. Lees hieronder meer over de nieuwste Sikkens trends en hoe ze toe te passen.
De 3 hedendaagse trendpalletten zijn:

Trend 1 : Comforting Space

Een thuis is een Comforting Space waar men zich terugtrekt en het geluid buitensluit; een veilige haven, een schuilplek. Het bijpassende palet maakt er een plek van waar men kan cocoonen. Warme aardetinten maken een ruimte comfortabel; kleitinten en warmroze zorgen voor kalmte.

De grens tussen werken en thuis vervagen steeds meer, ook op kantoor willen we de werknemers een aangename werkruimte aanbieden, dit speelt een belangrijke rol in jobtevredenheid en productiviteit. Het palet Comforting kan gemakkelijk worden getweaked om een unieke bedrijfsconcept te ontwikkelen, accent muren te maken en specifieke plaatsen of zones aan te duiden.

Bekijk het kleurenpaletTrend 2 : Inviting Space

Comfort en gemak staan voorop bij het trendthema Inviting Space. De stijl is nonchalant en functioneel. Koele tinten blauw zorgen voor een heldere kijk op het leven en vriendelijke natureltinten en zeegroen ondersteunen de behoefte aan verbinding, het gastvrije karakter van ons open huis.

In een kantooromgeving hebben sommige ruimten een kleurenschema nodig om een aangename werkomgeving te bieden andere ruimtes zoals vergaderzalen hebben voordelen van zeegroen en blauw om de creativiteit te boosten.

Bekijk het kleurenpaletTrend 3 : Playful Space

Het palet van Playful Space creëert een plek waar het leven vanaf spat en waar men energie van krijgt. Groen met een gele ondertoon en goud voeden de creativiteit.

Zo zijn scholen een plaats om te groeien maar ook om te leren. In de eerste schooljaren benadrukken de kleuren het plezier en het spelen, en bieden een geruststellende omgeving weg van huis. Later ligt de nadruk op het onderwijzen en aanmoedigen van de originele gedachte. In elke situatie zijn schone en frisse tinten gecombineerd met accentkleuren aangewezen om een stimulerende atmosfeer te creëren, terwijl gedempte tonen de spanning kunnen vergemakkelijken en de concentratie kunnen verbeteren.

Bekijk het kleurenpaletTransformatie is de kracht van verf

Woonkamerinspiratie is overal ter wereld een populaire zoekterm. Met de nieuwste kleurpalletten van Sikkens kan u zonder zorgen uw klanten begeleiden om hun interieur totaal te veranderen. Met de onderstaande voor-en-na situaties ziet u het effect van verf op een ruimte, een onmiddellijke transformatie!

Gebruik de Sikkens BE App en z’n Visualizer functie om het effect van de gekozen kleuren direct weer te geven tijdens het gesprek met uw klant. De snelste manier om live te zien hoe Sikkens verf muren kan transformeren in elke gewenste kleur.

De Sikkens 5051 kleurenwaaier bevat 2079 kleuren, waaronder ook alle Colour Futures 2018 trendkleuren.

Kleur gekozen? Om een kleur beter te bekijken voordat een definitieve beslissing genomen wordt, kan u de Sikkens A5 stalen gebruiken. Bestel Sikkens A5 kleurstalen online via www.sikkenssamples.com en laat ze rechtstreeks bij uw klant bezorgen. Zo is een klant zeker van z’n keuze!

Voor
Na


Bekijk de vorige versie: Colour Futures 2017
Bekijk de vorige versie: Colour Futures 2016
Bekijk de vorige versie: Colour Futures 2015