AkzoNobel

KLEURADVIES EN -TOOLS

Sikkens heeft waardevolle kleurtools ontwikkeld die u professioneel en doeltreffend ondersteunen bij uw dagelijkse werkzaamheden en tijdens uw klantgesprekken.

Sikkens App

Nu mét vizualizer functie

De exclusieve Sikkens app stelt u in staat om met uw smartphone of tablet bij uw klanten onmiddellijk een kleursimulatie te maken van de ruimtes die geschilderd zullen worden. U vindt er ook moeiteloos alle Sikkens producten en grossiers mee terug.

Lees Meer

Kleuradvies

Alle Sikkens kleurknowhow... nu ook voor úw project

De missie van Sikkens is om meerwaarde te creëren voor de professional. Dat heeft geleid tot een uitgebreide kleurenservice met een gepersonaliseerde ondersteuning. Zo kunt u volop meegenieten van de kleurknowhow die Sikkens door de jaren heen heeft opgebouwd.

Bent u professioneel schilder, binnenhuisarchitect of architect en wilt u één van uw klanten overtuigen met een professioneel en objectief kleuradvies? Dan staan de professionals van Sikkens Color Studio voor u klaar.

Hoe gaat kleuradvies in z'n werk?

U vraagt het kleuradvies aan bij de Sikkens technisch-commercieel adviseur in uw regio, bij uw Sikkens grossier.

De kleuradviseur van Sikkens Color Studio spreekt met u en uw klant een tijdstip af waarop hij de werf kan komen bekijken.

Persoonlijk contact tussen de kleuradviseur en de klant is essentieel voor een goed resultaat. De kleuradviseur bespreekt de verschillende kleurmogelijkheden, rekening houdend met de leefwereld en smaak van de klant, de stijl van het ontwerp, het meubilair, de lichtinval, het gebruik van de ruimte, etc.

Enkele dagen na het bezoek stuurt Sikkens u een kleurdossier met een helder en compleet advies. Voor elke te schilderen ruimte of oppervlak worden de kleurcodes vermeld. De gekozen kleuren worden weergegeven met een geprint kleurenoverzicht. Als het gaat om een buitenadvies, dan bevat het dossier ook een ingekleurde foto van de gevel.

Het spreekt voor zich dat het verstrekte advies niet alleen rekening houdt met esthetische criteria, maar ook met de technische vereisten en de haalbaarheid.

Sikkens biedt deze service aan tegen een vaste en aantrekkelijke prijs. Deze adviezen kunt u aanvragen via uw Sikkens Service Center of via volgend formulier


Sluiten Lees Meer

Kleurtraining

Ga voor een full-color schilderscarrière.

Als professional in de verfmarkt moet u goed thuis zijn in de wereld van kleur en decoratie. Want klanten stellen vandaag hoge eisen op esthetisch gebied en volgen nieuwe trends op de voet. Sikkens biedt daarom professionele kleurtrainingen aan.

Wie kan u op dit vlak beter ondersteunen dan Sikkens: de kleurenspecialist bij uitstek? Dankzij onze Color Workshop ontwikkelt u zich tot een echte kleurenadviseur en voegt u een belangrijke meerwaarde toe aan uw vakmanschap.

Het programma bevat verschillende modules, voor én door professionals, met een optimale mix van theoretische uitleg en praktische oefeningen. Alles wat u als praktijkmens over kleur moet weten, wordt behandeld: van de wetenschappelijke kleurenleer, over het kiezen van kleuren voor gevels en interieurs, tot en met het commerciële advies. Zo stomen we u klaar voor een full-color schilderscarrière.

Enkele voorbeelden van modules binnen Sikkens Color Workshop:

 • Basisregels van de wetenschappelijke kleurenleer
 • Het ACC-systeem (kleurencodificatie)
 • Kleurgebruik in het interieur
 • Kleurgebruik op gevels
 • Hoe geeft u een professioneel en overtuigend kleuradvies?
 • Praktische oefeningen ACC color samples
 • Praktisch oefeningen kleuradvies

Meer weten? Inschrijven? Dat kan via het contactformulier op deze website. Kleurtrainingen worden enkel op aanvraag georganiseerd indien u zich inschrijft met een groep van minimum 7 personen.


Sluiten Lees Meer

Sikkens Color Concepts App

Tover met kleur op uw tablet!

Deze gratis app is een handige tool voor het kiezen van de gepaste Sikkens kleuren voor een interieur én het illustreren ervan met treffende beelden.

Kleuren kiezen uit (eigen) foto's

De app geeft u de mogelijkheid (eigen) interieurfoto’s of inspirerende sfeerbeelden op te laden. Aan de hand hiervan kan u zelf een gepaste kleur zoeken in de Sikkens kleurencollectie of laat de app automatisch een kleur voorstellen op basis van een geselecteerde tint uit de opgeladen foto’s. Met beide opties maakt u een eigen originele kleurenselectie.

Maak een moodboard van het toekomstig interieur

Verzamel alle elementen van het interieurproject: beelden, kleuren, aantekeningen... De beelden en aantekeningen kan u op allerlei manieren bewerken In no time maakt u een moodboard dat duidelijk maakt hoe het droominterieur er moet uitzien.

Ontdek de actuele kleurtrends in stijl en design

Wil u weten welke kleuren helemaal in zijn? Ga dan naar de projectgroep Colour Futures 2015 Wereldwijde trends op het gebied van stijl en design zijn vertaald in universeel bruikbare kleurpaletten.

Een goede raad: kleuren op een scherm kunnen afwijken van de werkelijke verfkleuren.

Download de Sikkens Color Concept App via iTunes Store . Het is volledig gratis!Lees Meer

Sikkens Colorado

De nieuwe manier om digitaal kleur te meten

Als vakschilder wil u kleuren exact bepalen en combineren. Of het nu gaat om een muur, de kleur van een stof… hoe beter de match, hoe sterker het eindresultaat. Met de Sikkens Colorado, een lichtgewicht digitale kleurenmeter, heeft u daar nu het perfecte toestel voor.

Revolutionaire technologie, nieuwe toepassingen

 • Mogelijkheid om kleur exact te meten op een hele reeks (oneffen) ondergronden: muren, vloeren, gordijnen, textiel, ...
 • Mogelijkheid om één kleur te definiëren uit een veelkleurig oppervlak

Tijd besparen, combinaties voorstellen

In plaats van kleuren te vergelijken met de klassieke kleurenwaaiers, geeft de Sikkens Colorado onmiddellijk na de meting een betrouwbare kleurenmatch. Bovendien stelt deze kleurenmeter een selectie van harmonieuze kleuren voor waarmee men geslaagde kleurencombinaties kan maken!

Meer dan 6000 kleuren in zakformaat!

De Sikkens Colorado omvat de volgende Sikkens kleurencollecties:

 • Sikkens 5051 Color Concept (downloadbaar als upgrade)
 • Sikkens 4041 Color Concept
 • Sikkens ACC Color Map
 • Sikkens Alpha 401 Exterior
 • Sikkens Color Collection naar RAL

Handig in gebruik

De Sikkens Colorado gebruikt u in 5 stappen:

 1. Preview: deze functie geeft een voorbeeld van de ondergrond. Met de zoomfunctie kan u specifieke gebieden selecteren en identificeert u 4 dominantie tonen in veelkleurige oppervlakken.
 2. Meten: De Sikkens Colorado meet accuraat de kleur. Bij een veelkleurig oppervlak bepaalt het toestel 4 kleuren. De gemeten kleuren worden afgetoetst aan de vermelde Sikkens kleurencollecties.
 3. Definiëren en combineren: Nadat de kleur geselecteerd is die het best aansluit bij de meting doet de Sikkens Colorado bijkomende kleurensuggesties. Dit is ideaal om de perfecte kleurencombinaties uit te werken. Bovendien kan u ook zoeken naar gelijkaardige kleuren binnen de kleurencollectie.
 4. Kleurreferentie: Eens u de definitieve kleur heeft vastgelegd zijn alle specificaties in een handomdraai beschikbaar. Elke kleurmatch omvat kleurreferentie en de naam van de Sikkens kleurencollectie.
 5. Bewaren en uploaden: Alle informatie kan bewaard worden om later te downloaden. De Sikkens Colorado kan 100 kleuren opslaan, telkens voorzien van de nodige commentaar (geschreven of ingesproken). De kleuren kunnen opgeslagen worden in verschillende ontwerp- en tekenprogramma’s (bv. Sikkens Colorizer).

Interesse? Raadpleeg uw Sikkens Technisch-Commercieel Adviseur of uw Sikkens grossier.


Sluiten Lees Meer

Sikkens digitaal kleurenpalet

Ontdek ook de Sikkens digitaal kleurenpalet plug-in: alle Sikkens 5051 kleuren gratis naadloos geïntegreerd in uw eigen ontwerpsoftware.

Selecteren, combineren, creëren... met meer dan 2000 kleuren uit de Sikkens 5051 en de 4041 waaier. Deze professionele kleurentool is ideaal geschikt voor architecten of interieurdesigners en werkt naadloos samen met uw bestaande ontwerpsoftware.

De plug-in 5051-waaier is momenteel alleen beschikbaar voor de software programma’s PS6+, ArchiCAD14+, AutoCAD2013+, 3DS2013+ en de nieuwe versie van SketchUp.

Download hier de plugin voor het Sikkens digitaal kleurenpalet. De installatie is zeer eenvoudig: Vink aan voor welke software en welke versie u de plug-in wenst, vul uw naam, voornaam en het aantal licenties die u wenst, in. Vul ook uw email adres in en u ontvangt een mailtje terug met de link voor de installatie. De installatie begint onmiddellijk na aanklikken van de link.


Sluiten Lees Meer

Sikkens Color Blindness Convertor

Nieuwe designtool voor architecten en ontwerpers.

Sikkens en het Nederlandse adviesbureau Blind Color hebben de handen in elkaar geslagen voor een initiatief dat architecten en ontwerpers moet helpen om betere producten, gebouwen en steden te creëren voor kleurenblinden.

Kleurenblindheid

Kleurenblindheid komt voor bij 8% van de totale mannelijke bevolking en bij 0,5% van de vrouwelijke bevolking. De meest voorkomende vorm van kleurenblindheid is het onderscheid tussen rood en groen niet kunnen zien. Dit vertegenwoordigt 99% van alle gevallen van kleurenblindheid. De levenskwaliteit van kleurenblinden wordt van 's morgens tot 's avonds beïnvloed door tal van hindernissen.

Color Blindness Converter

Sikkens heeft in samenwerking met Blind Color een revolutionaire tool ontwikkeld: de Color Blindness Converter. Deze kleurenwijzer voor kleurenblindheid is een designtool voor architecten en andere professionele kleurgebruikers om een kleurrijke wereld te ontwerpen voor mensen met een kleurzienstoornis. Deze wijzer toont hoe kleurencombinaties – gezien door normale ogen – worden waargenomen door mensen met een milde of ernstige vorm van kleurenblindheid. Ze laat zien welke kleurcombinaties geschikt en ongeschikt zijn voor kleurenblinden.

Wenst u als architect of professionele kleurgebruiker rekening te houden met kleurenblindheid bij uw ontwerpen? Vraag de Color Blindness Converter via het contactformulier.

De kleurconverter van Sikkens

De kleurenblindheidsconverter van Sikkens maakt het mogelijk om snel en eenvoudig kleurencombinaties op te zoeken die zelfs iemand doe kleurenblind is kan zien.

Hoe werkt het?

De kleurencirkel toont kleurcombinaties zoals ze worden waargenomen door mensen die kleurenblind zijn maar ook door anderen die geen gezichtsbeperking hebben. Dankzij de draaifunctie kunt u kleuren uitkiezen die niet verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd door iemand die kleurenblind is. Een matrix op de achterzijde geeft aan welke combinaties men moet mijden in geval van kleurenblindheid.


Sluiten Lees Meer