AkzoNobel

Kleurcollecties

Sikkens biedt kleurencollecties die ontwikkeld zijn volgens het ACC-kleurcoderingsysteem, de internationale kleurenstandaard. De verschillende collecties zijn gericht op verschillende producten: buitenmuurverven, binnenmuurverven, lakken, decoratieve verven en houtbescherming.

Sikkens 5051 Color Concept

Het 5051 Color Concept is veel meer dan een kleurenconcept: de kleurenwaaier biedt oneindig veel mogelijkheden in kleurencomposities en vormt de basis voor verschillende kleurentools. De Sikkens 5051 kleurenwaaier combineert 1200 nieuwe tinten met 800 vertrouwde tinten uit de Sikkens 4041 kleurenwaaier. De nieuwe 5051 kleurenwaaier, biedt grotere en matte stalen en bevat een afzonderlijke selectie van nuances van witte tinten én een aparte selectie van neutrale tinten, die van warme aardse tonen naar koele sfeervolle tinten lopen.


Sikkens 5051 Samples Box

De Sikkens 5051 Samples Box bundelt alle 2079 kleuren uit de 5051 Color Concept kleurenwaaier op A5 formaat in één set van 2 boxen. De A5 stalen kunnen steeds bijbesteld worden via sikkenssamples.com.
Meer informatie bij uw Sikkens Service Center.

Lees Meer

Sikkens Lifestyle Colors

Ons totaalconcept, uw antwoord op elke kleurvraag.

Sikkens Lifestyle Colors is een inspirationele kleurcollectie opgebouwd rond 5 kleurthema’s, ondersteund door praktische tools, zodat u een antwoord kan bieden op elke kleurvraag van uw klant.

Sikkens Lifestyle Colors is een selectie uit het Sikkens 5051 Color Concept. Zo kan u uw kleurkeuze steeds verder verfijnen aan de hand van de 5051 kleurenwaaier. In de box is tevens ruimte voorzien voor bijvoorbeeld uw 5051 waaier en Cetol Color Card, zodat u steeds alle Sikkens kleurentools bij de hand hebt.

Deze nieuwe editie van Lifestyle Colors bundelt onze kleurkennis op de meest professionele manier in één box.

  • sfeerboek en -brochure met inspirerende foto’s en geslaagde kleurencombinaties
  • kleurenwaaier met alle Lifestyle Colors kleuren per thema en 2 aspectbladen
  • overzichtskleurkaart, in een oogopslag een overzicht van de 105 collectiekleuren
  • stalenmap met 105 kleurechte A5 stalen


Gebruik de inspirerende voorbeelden, gebaseerd op 5 kleurthema’s om uw klant te begeleiden bij hun stijl- en kleurkeuze:

Heritage

Warm, vol en harmonieus

De kleuren uit de Heritage palet tref je vaak aan in statige huizen en voorname hotels. Lijstwerk en ornamenten langs plafonds en muren komen tot hun recht dankzij deze kleuren. Ze passen goed bij houttinten en natuursteen. Dat maakt deze klassieke kleuren ideaal voor restauratieprojecten.

Charming

Dromerig, zacht en opgewekt

Pastel en zachte neutrale kleuren geven iedereen een goed gevoel. Ze zijn ideaal voor kamers die een gezellig, romantisch sfeertje kunnen gebruiken. Voor een meer volwassen uitstraling leunt dit palet meer aan bij subtiele dan te zoete kleuren.

Minimal

Knap, puur en tijdloos

Eenvoudige basiskleuren zoals wit, zwart en grijs zijn helemaal op hun plaats in een modern interieur. Hun rustige aard past als vanzelf bij beton, hout en metaal om een hoogst functionele achtergrond te bieden. Toch geeft zo’n uitgebreid aanbod aan grijstinten je een verrassende waaier aan mogelijkheden.

Natural

Aards, rustgevend en comfortabel

Kleuren die de natuur in onze woning lijken te brengen, zorgen voor een vriendelijke sfeer. Van het opgewekte honinggeel tot het stillere mauve of schaliegrijs: al deze kleuren zijn eenvoudig te combineren. Ze staan ook beeldig in een interieur met veel hout. Als artisanale producten en charmante vintage belangrijk zijn voor jouw interieurstijl, vind je in dit palet moeiteloos wat je zoekt.

Metropolitan

Fris, avontuurlijk en modern

Dit palet weerspiegelt een moderne levensstijl. Met al zijn heldere en interessante neutrale tinten kan je een kamer op verrassend veel manieren een andere sfeer kan geven.

Ontdek de Lifestyle Colors collectie nu bij uw Sikkens Service CenterSluiten Lees Meer

Sikkens Color Selection Whites & Greys

Eindeloze inspiratie

Wit en grijs zijn de meest toegepaste basiskleuren. Sikkens bundelde een selectie van inspirerende wit- en grijstinten in 2 waaiers: Sikkens Color Selection Whites en Sikkens Color Selection Greys.

De 2 waaiers zijn samen met een inspirerende brochure verpakt in een elegante, handige box. Sikkens Color Selection Whites & Greys omvat dus:

  • De waaier Sikkens Color Selection Whites: 84 wittinten van licht en koel tot warm en genuanceerd
  • De waaier Sikkens Color Selection Greys: 89 grijstinten van chic en minimalistisch, tot elegant en klassiek
  • De inspiratiebrochure met inspirerende kleurcombinaties en sfeerbeelden

Selection Whites & Greys biedt de mogelijkheid om:

  • Steeds de juiste nuance wit en grijs te kiezen
  • Subtiele combinaties te maken met wit, grijs en de kleuren van Sikkens Lifestyle Colors. Daarom is het ook een mooie aanvulling op Sikkens Lifestyle Colors.

84 kleuren wit: licht, koel, warm, genuanceerd

Wit combineert op een natuurlijke wijze met alle andere kleuren. De meer donkere wittinten zijn geschikt voor buiten. De heldere wittinten werken ruimtelijk en vormen de perfecte basis voor een interieur.

Wit en licht

Doordat wit licht reflecteert, ‘vangt’ het de natuurlijke kleuren. Zo reflecteren witgeschilderde gebouwen hun omgevingskleuren, waardoor ze erin opgaan. Verzadigde kleuren lijken naast wit nog voller, combinaties frisser.

Koele en warme witten

De waaier bevat warme en koele wittinten waardoor het mogelijk is een schakering samen te stellen die feilloos aansluit bij warme en koude kleuren.

Genuanceerd wit

Gebouwen, interieurs en objecten bekennen kleur met wit. Structuur en glans komen beter uit de verf met wit.

Sikkens Color Selection Greys

Chic, minimalistisch, sober, modern, elegant klassiek

Grijs is een neutrale kleur die het perfect doet in combinatie met andere kleuren. Er zijn honderden kleuren die vergrijsd ogen, maar die duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn wanneer je ze naast elkaar legt.

Eindeloze tinten grijs

We kunnen onderscheid maken in warme en koude grijstinten en groen-, blauw- en bruinachtige grijstinten. Grijs kan worden gecombineerd met alle andere kleuren uit het kleurenspectrum. Niet voor niets is grijs, naast wit, de meest toegepaste kleur.

Combinaties met grijs

Grijs wordt gevormd door het mengen van wit en zwart, of van kleuren die tegenover elkaar in de kleurencirkel liggen. Grijs kan zeer goed dienen om kleuren in te kaderen, zodat ze beter tot hun recht komen. In combinatie met grijs ogen felle kleuren zachter.

Grijs voor elke gewenste uitstraling

Grijs is een uitstekende basiskleur voor zowel het interieur als het exterieur. Het kan een chic, minimalistische, sobere en moderne uitstraling geven, alsook een elegant klassieke.

Sikkens Color Selection Whites & Greys en Sikkens Lifestyle Colors

Natuurlijke bondgenoten

Sikkens Color Selection Whites en Greys zijn een perfecte aanvulling op Sikkens Lifestyle Colors.

Kleuren combineren met wit

Wit is veelzijdig en geeft kleurige elementen hun plaats. Wit versterkt kleur waardoor een treffend totaalbeeld gecreëerd wordt.

Kleuren combineren met grijs

Net als wit is grijs een meerwaarde voor het combineren met kleuren. Sikkens Color Selection Greys biedt een inspirerend canvas voor de Sikkens Lifestyle Colors.

Sluiten Lees Meer

Sikkens kleurencollectie naar RAL

Metaal-, beton- en hout-afwerking in RAL-kleuren

Deze Sikkens kleurencollectie (naar RAL) geeft een totaal overzicht van alle populaire RAL-kleuren die in de Redox-, Wapex-, Rubbol- en Alpha producten leverbaar zijn. Tevens zijn de Sikkens ACC-kleurcoderingen aangegeven. Voor de volledigheid staan de RAL-signaalkleuren wel in deze waaier, maar zijn niet in producten van Sikkens verkrijgbaar.